top of page

OBJET TROUVÉ

Herkenning. 
Hergebruik. 
Hervorming. 
 

2023 // 2024

Amersfoort Centraal Station

In samenwerking met Hans van Bentem en Bram Petraeus. 

OBJET TROUVE, vertaald vanuit het Frans “gevonden voorwerp”; een project dat zich liet ontwikkelen vanuit intuïtie, verwondering en onvoorspelbaarheid, dit resulteerde in drie unieke kunstwerken. De beelden op Amersfoort Centraal Station zorgen voor ontregeling, herkenning maar ook verwarring. Dit drietal is twee maanden te zien op verschillende plekken, 1 op het Stationsplein, 1 in de Stationshal en 1 op het Piet Mondriaanplein. 

 

 

Begin 2023 werd ik benaderd door Hans van Bentem (beeldend kunstenaar), met zijn inzending van dit project won hij de Open Call van de gemeente Amersfoort. Ook Bram Petraeus (fotograaf) sloot aan bij dit maakproces. Bekijk ook de website van Marjolein Sponselee voor gesprekken met de betrokken kunstenaars en meer informatie over het proces.

De open en vrije manier van werken sprak mij heel erg aan in deze samenwerking, er was ruimte voor een eigen ontwikkelingsproces met nieuwe materialen. Ik kijk terug op een leerzaam project, wat voor meer richting heeft gezorgd in mijn ontwikkeling als maker en artiest. Samenwerken naar een eindresultaat is altijd iets geweest waar ik veel voldoening uit haal, mocht je dit lezen en denken, dat lijkt me gezellig en leuk. Stuur me gerust een berichtje!

.

bottom of page