BAST; Lisa Bast (1995), in 2020 afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, Spatial Design. Lisa is iemand met een goed inlevingsvermogen en een grote belevingswereld; essentiële eigenschappen tijdens het maakproces. Dit in combinatie met een goede dosis nieuwsgierigheid en intuïtie gaat ze persoonlijke vraagstukken uit de directe omgeving aan.

 

Zo laat ze met haar kunstinstallatie “Verlichting” jou ervaren welke fundamentele waardes echt belangrijk zouden moeten zijn in een materialistische en individuele wereld.

Ze werkt als ruimtelijk kunstenaar graag met minimalistische vormen, licht en rauwe materialen. Verschillende media als geluid, beweging en video voegt Bast toe om een diepere emotionele laag te prikkelen. De natuur en haar dagelijkse omgeving dienen als een oneindige bron inspiratie. Wat door anderen als normaal wordt beschouwd, ziet Lisa als rijk. 

Positief bijdragen aan het welzijn van onze aarde en ons als bewoners, waarin haar kunst het middel is en het holisme het doel; een groter maatschappelijk bewustzijn creëren door met verschillende kunstvormen laten ervaren wat op menselijke schaal zingeving kan betekenen. 

Mijn creativiteit is niet gelimiteerd aan een specifieke kunstvorm. Zo kan het zijn dat de werken steeds in een andere contact terecht komen. Op dit moment ligt mijn focus op ruimtelijke kunst objecten. Waar verschillende media invloeden (licht, geluid, beweging) in verwerkt zitten. 

Laptop.jpg
Closeup_spiegel.jpg
slijpen.jpg

ABOUT ME

SPATIAL ARTIST​

- observeren 

- overdenken

- opbouwen

me.jpeg

EXPOSITIES

Nu & Aankomend

// "The Making of ... " Galerie Frame 21/08 - 25/09 2022

// Kunstvaar route Amersfoort 12/4 - 1/10 2022

Verlopen

// ARTSY  16 jan - 6 mrt 2021

// Dutch Design Week 2020

// HKU Exposure 2020

// ARS Electronica 2020

lisabast@live.nl

Werkt vanuit Amersfoort

KVK 78008794

BTW NL003272409B17