BAST werkt als ruimtelijk kunstenaar graag met minimalistische vormen, licht, rauwe materialen en huis- tuin- en keuken voorwerpen. De natuur en de dagelijkse omgeving dienen als een oneindige bron vol inspiratie, waarin nog zo veel te ontdekken valt. Wat voor anderen heel normaal lijkt, ziet BAST als heel rijk en waardevol.  

BAST; Lisa Bast (25), in 2020 afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, Spatial Design. Lisa is iemand met een goed inlevingsvermogen en een grote belevingswereld. Deze eigenschappen zijn voor haar essentieel tijdens het ontwerpproces. 

Zij laat zich dan ook leiden door haar intuitie, nieuwsgierigheid en het materiaal zelf. Voor Lisa lijkt het soms of haar handen antwoord geven op de vragen in haar hoofd.

De meeste vraagstukken zijn observaties uit haar directe omgeving, en zijn dan ook heel actueel binnen de maatschappij. Met kernthema's als zingeving, omgevingsbewustzijn en holisme. Zo laat ze met haar kunstinstallatie “Verlichting” jou ervaren welke fundamentele waardes echt belangrijk zouden moeten zijn in een materialistische en individuele wereld. 

Verschillende media als geluid, beweging en video voegt Bast toe om een diepere emotionele laag te prikkelen. De werken hebben hierdoor onbewust impact op het onderbewustzijn.

Positief bijdragen aan het welzijn van onze aarde en ons als bewoners waarin het holisme het middel is. Wilt BAST bewustzijn creëren op het gebied wat op dat moment aandacht nodig heeft. Door daar op kleine schaal op in te spelen wil Bast daar grotere maatschappelijke impact op uitoefenen. 

Concept ontwikkeling 

Branding 

Installaties

Abstracte kunst beelden

Licht objecten 

Mijn creativiteit is niet gelimiteerd aan een specifieke kunstvorm. Zo kunnen de werken steeds in een andere context terecht komen. Mijn interesses zijn erg breed, als maker wil ik alles kunnen. Mijn focus ligt op lichtobjecten, mixed media kunstinstallaties en abstracte beelden.   

Voor meer vaardigheden en mijn loopbaan klik je even op het PDF cirkeltje. Er opent dan een nieuw scherm met mijn CV!

Denk je dat we samen mooie dingen kunnen creëren? Laten we dan een keer een koffietje drinken. Ik sta zeker open voor nieuwe uitdagingen en samenwerkingen! 

Gebruik de knop "direct email" om mij een berichtje te verzenden. 

 

Tot snel! 

ABOUT ME

SPATIAL ARTIST​

- observe

- think

- make

EXPOSITIES

Nu & Aankomend

// ARTSY  16 jan - 6 mrt 2021

// Museum de Fundatie 13 feb - 31 mei 2021

Verlopen

// Dutch Design Week 2020

// ARS Electronica 2020

lisabast@live.nl

Based in Amersfoort

KVK 78008794

BTW NL003272409B17